Skoletjeneste

Den selvejende institution Nivaagaard Teglværks Ringovn tager gerne imod skoleklasser. Her kan du se hvad du skal gøre hvis du ønsker at arrangere et besøg.

Kom og besøg Ringovnen med din klasse

Et besøg ved Ringovnen indebærer en rundvisning med guide. Gennem rundvisningen sættes klassen ind i områdets og teglværkets fortid og får de mange historier, og forklaringer på hvordan Ringovnen fungerede, og hvad der gjorde den så enestående.

En rundvisning kan udvides med et besøg og undervisning i smedjen, hvor smeden fortæller om og demonstrerer det gamle håndværk.

Stedets faciliteter

Der er på området ved Ringovnen opstillet borde og bænke. De står under tag, så der er læ for eventuel regnvejr, men det skal understreges, at der ikke er nogen indendørsfasciliteter, så klassen bedes at klæde sig på efter vejret.

Med hensyn til frokost bedes klassen om selv at medbringe denne. Dette gælder også drikkevarer og andre fornødenheder. Der er ingen mulighed for køb af mad og drikkevarer.

Adgangsområderne, hvor man må færdes, er tydeligt markeret, men vær alligevel opmærksom på, at der er steder hvor man ved uopmærksomhed kan risikere at falde eller støde sig.

Se også…

Hvis klassen har mulighed for et længere besøg end, hvad der svarer til en rundvisning med guide er der gode muligheder for at opleve den omkringliggende natur. Fra Ringovnen kan man gå ud til Nivåbugten og det spændende fuglereservat. Vejen hertil er den samme som teglværkets tipvogne i sin brugte til at fragte teglværksprodukter fra teglværket til skibene som skulle fragte produkterne videre.

Området omkring Ringovnen er ligeledes et meget smukt naturområde og man kan derfor kombinere en udflugt til Ringovnen med et fag som biologi.

Ikke langt fra Ringovnen ligger Nivaagaards Malerisamling, hvor man kan opleve kunstværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder.

Bemærk

Besøg kan arrangeres i perioden fra den 1. april til den 31. oktober.
Af hensyn til sikkerheden og for elevernes størst mulige udbytte af besøget, skal der deltage mindst 2 lærere pr. klasse.

Rundvisning i Ringovnen

  1. Pris: kr. 480. Varighed 1½ time.
  2. Tillæg for besøg i den arbejdende smedje: kr. 250. (Varighed plus ca. ½ time)
  3. Tillæg for murstensfremstilling: kr. 250. (Varighed plus ca. 1 time)

For skoleklasser i Fredensborg kommune gælder følgende priser for rundvisning

  1. Pris: kr. Gratis. Varighed 1½ time.
  2. Tillæg for besøg i den arbejdende smedje: kr. 250. (Varighed plus ca. ½ time)
  3. Tillæg for murstensfremstilling: kr. 250. (Varighed plus ca. 1 time)

Priserne gælder for én klasse og to lærere. Entréindtægten går ubeskåret til museumsarbejdet. Rundviserne er ulønnede.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske kontant eller med MobilePay. Betalingskort kan desværre ikke benyttes.
Betaling kan også fortages som en bankoverførsel – i så fald: Bed om at få oplyst kontonummer.

Send forespørgsel om rundvisning

Download materiale

Undervisningsmateriale
Hent undervisningsmateriale beregnet for indskolingen

Klassesæt
Folk omkring Ringovnen – år 1900 Klassesæt beregnet for indskolingen